Lazerle yüz gençleştirme: prosedürün tanımı

lazerle yüz cilt gençleştirme

Lazer ışını, kozmetoloji alanında gerçek bir atılım haline geldi. Cilt kusurlarıyla uğraşan vakaların% 75'inde enjeksiyonları, ameliyatı değiştirmeyi başardı.

Lazer tedavileri yalnızca yara ve kusurları başarılı bir şekilde gidermekle kalmaz, aynı zamanda yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırır.

Bu nedir

Lazer gençleştirme özel bir aparat kullanılarak gerçekleştirilir.

Işın vücut boyunca özel bir "tutamaç" içinde hareket eder. Uyarılar cilt katmanlarına 1 mm derinliğe kadar nüfuz eder. Yüksek frekansların ve ısınmanın etkisi altında eski hücreler yok edilir. Sağlam dokular, hasar görmüş dermisi onaran, artan miktarlarda elastin ve kollajen salınmasıyla reaksiyona girmeye başlar. Yenilenen cilt daha yoğun, daha elastik hale gelir. Yanıkları önlemek için cildin her bölgesi için optimum sıcaklık seçilir.

Bu durumda tedavi sadece yüze değil vücudun diğer bölgelerine de uygulanır. Uyluklar, karın, göğüs, kollar, eller yaşa bağlı aşınma ve yıpranmadan daha az etkilenmez.

Doğru prosedürün bir sonucu olarak, etkiler şu şekilde işaretlenir:

  • derin kırışıklıkların görünür düzleştirilmesi;
  • küçük yüz kırışıklıkları kaybolur;
  • hiperpigmentasyonda renk değişikliği, çatlaklar, akne sonrası, vasküler ağ ve yara izleri;
  • genişlemiş gözeneklerin daralması;
  • dermisin yüzeyini düzleştirme;
  • kan dolaşımını uyararak sağlıklı bir cilt görünümü;
  • yüz ve vücut hatlarını sıkılaştırır.

Dikkat çekici gelişmeler ilk oturumdan sonra görülebilir. Başarılı gençleşmeyi pekiştirmek, sorunlu bölgenin 5 tedavisine izin verir.

Lazer gençleştirme türleri

Bu prosedürün birkaç çeşidi vardır. Her birinin kendine özgü özellikleri vardır. Bireysel bir problem için bir çeşitliliğin seçilmesi, çözümü olabildiğince verimli hale getirecektir.

  • Cildin üst katmanlarına nüfuz ederek.En iyi küçük noktalı kusurlarla çalışır. Tek yüzeyli kiriş uygulanır. Sadece hasarlı bölge açığa çıkar, sağlıklı cilt etkilenmez. Sonuç hızlı bir şekilde elde edilir ve uzun süre devam eder. İfade satırlarında iyi çalışır.
  • Cilt yüzeyine zarar vermez.Derin kırışıklıklar, hiperpigmentasyon, sarkık konturlarla mükemmel bir şekilde kendini gösterir. Tek seferde geniş bir cilt bölgesi tedavi edilir (örneğin yüzün tamamı). En uzun kirişler kullanılır. Sadece dermisin gizli katmanları etkilenir, yüzey bozulmadan kalır. Isı, hücrelerdeki doğal metabolik süreçleri hızlandırır. Hoş bir yan etki sivilce sonrası geniş gözeneklerin ortadan kaldırılmasıdır.
  • Biorevitalization.Darbeler kısa bir süre için çoklu tekrarlarla verilir. Böylece ışınlar acısız bir şekilde ölü hücreleri parçalayarak kolajen üretimini aktif olarak uyarır. Lazerin cildin derinliklerine yaydığı özel kozmetikler (genellikle hyaluronik asit) kullanılır. Yöntem derin kırışıklıklarla, kalıcı ifade çizgileri ile mücadelede kullanılır. Kümülatif bir etkiye sahiptir. Biorevitalization, enjeksiyonlara en iyi alternatiflerden biridir.
  • Yüzey yenileme.Erbiyum veya safir lazer, eski epidermisin üst katmanlarını nazikçe kaldırır. Daha genç dokular kalır, bu da cildin daha sıkı görünmesini sağlar, daha düzgün, ince kırışıklıklar görünmez hale gelir.
  • 4D gençleştirme.En hızlı görüntüleme. İlk prosedürden sonra kalıcı ve görünür bir sonuç ortaya çıkıyor. 4 tip ışın kullanılır (FRAC3, SmothLiftin, SupErficial, PIANO). Böyle bir kombinasyon derin süreçleri iyileştirir, cilde elastikiyet ve tazelik kazandırır, farklı boyutlardaki kırışıklıklar ile baş eder.

avantaj ve dezavantajları

Lazerle cilt gençleştirme aşağıdaki avantajlara sahiptir:

  • iz veya yara izi yok. Tüm kızarıklık tedaviden en geç 3-4 gün sonra kaybolur;
  • farklı boyutlardaki sorunları çözme yeteneği;
  • hızlı görsel efekt (1-5 prosedür);
  • ağrılı hislerin olmaması (normal - hafif karıncalanma);
  • hassas bölgeleri tedavi etme yeteneği (boyun çizgisi, göz kapakları, nazolabial kıvrımlar);
  • birçok kozmetik prosedürle birleştirilebilir.

Dikkate değer dezavantajlar:

  • kontrendikasyonların varlığı;
  • yüksek maliyet;
  • 1 seans en az bir saat sürebilir.

Kontrendikasyonlar

Lazerle gençleştirme kimyasal peeling sonrası 14 gün içinde yapılmamalıdır. Ayrıca, dermatit, sedef hastalığı alevlenmesi sırasında tedavi edilen bölgede belirgin iltihap varsa, güzellik uzmanı prosedürü üstlenmeyecektir.

Lazer, epilepsi, hipertansiyon, tip 1 diabetes mellitus, kötü huylu neoplazmalar, zihinsel bozukluklardan muzdarip kişiler için hamilelik sırasında kesinlikle yasaktır. Hormonal, psikotrop ilaçlar, ışığa duyarlılığı tetikleyen ilaçlar alırken tekniğe dikkat edilmelidir.

Yan Etkiler

lazer gençleştirme sonrası yüz cilt bakımı

Lazere maruz kaldıktan sonraki ilk saatlerde (bazen günler), ciltte lokal kaşıntı ve kızarıklık meydana gelebilir. Bazı hastalarda soyulma, kabuklanma görülür ve herpes hastalığının alevlenmesi provoke edilir. Uygun bakımın olmadığı durumlarda, süpürasyon vakaları bilinmektedir (kirli ellerle temas, kaşınma, kozmetiklerin erken kullanımı).

Alınan ilaçlar, patolojik durumlar hakkındaki bilgilerin hasta tarafından kasıtlı olarak gizlenmesi durumunda yara izi ve pigmentasyon görülür.

Yan etkilerin ana önlenmesi, pantenol bazlı yatıştırıcı merhemlerin ve 15 birimin üzerinde spf içeren kremlerin kullanılmasıdır.

Buhardan (sauna, buhar banyosu), antibiyotiklerden ve hormonlardan geçici olarak uzak durmak, agresif cilt bakım ürünlerinden kaçınmak, solaryumu ziyaret etmek ve açık güneşte kalmak önemli yardım sağlar.

Lazer gençleştirmenin birçok faydası vardır. Bazı kullanıcılar için önemli bir dezavantaj, gerekli miktardır. Ne kadar yatırım yapmanız gerektiği, gerekli prosedür sayısına bağlıdır. Evde kullanım için taşınabilir bir cihaz, salon ziyaretleri için en uygun alternatif olabilir. Üreticilerin açıklamalarına ve tavsiyelerine göre istenilen cihaz seçilebilir.